Tilbakeblikk, minner og refleksjoner

img_3447

I dag er det en uke siden jeg kom tilbake fra Korea. Dette var andre gangen jeg besøkte landet jeg er født i, og det eneste jeg tenker på er å reise tilbake så fort som mulig. Denne turen var også veldig spesiell da vi hadde med oss lille Emmeline på fire år, og de nygifte (Ida og  Ray). Vi feiret også fødseldagen min, og at Tom og jeg har vært gift i 30 år. Vi leide en fantastisk leilighet gjennom Airbnb. Denne leiligheten lå i Gangnam district, og vi bodde høyt oppe i 15-etage. Vi hadde en en stor takterrasse i 22. etasje hvor man kunne se utover hele Gangnam, Seoul, Seoul Tower og Han river. Dagen vi ankom møtte vi vår vennlige vert Jay (som eier leiligheten) han ga oss mange fine tips om hvordan vi skulle komme oss til og fra forskjellige steder, og attraksjoner. Han ga oss til og med en portable wifi vi kunne ha med oss da vi var ute av leiligheten. Denne var Tom spesielt glad for.

Jay kom også innom leiliheten et par dager før vi skulle reise hjem, og han hadde med seg masse god mat til oss. Han sa også at neste gang vi kom til Korea kunne vi få bo hjemme hos han i Seocho, som er den delen av Seoul der de rike bor.
Han var veldig fasinert av oss, og han synes vi var en veldig internasjonal familie. Siden vi var såpass mange som reiste sammen, gjorde vi flere ting sammen og litt hver for oss. Vi dro alle sammen til Busan. Dette er en fantastisk by med en utrolig fin strand (Heundea Beach). Her overnattet vi før Ida og Ray fløy en kort tur til Jeju. Tom, Hanne, Emmeline og jeg tok hurtigtoget tilbake til Seoul.Vi besøkte flere markeder, templer, Seoul Tower, DMZ, Myeongdong, Itaewon, Hello Kitty cafe, katte cafe, hunde cafe, Lotte World og en tur til dyreparken. Familien Young/Motherway er veldig glad i dyr. Innimellom alt vi gjorde koste vi oss med masse deilig mat. Ingenting slår ekte koreansk BBQ med Soju eller Makgeolli. Soju er opprinnelig laget av ris, men den lages også  av søtpoteter, hvete og bygg. Soju har en alkoholstyrke på ca 20%. Soju serveres i små glass og man shotter den ned. Makgeolli er en tradisjonell ufiltrert risvin på ca 7%. Den serveres kald i små boller. Vi jentene i familien kjøpte med oss masse koreanske hudpleieartikler da disse vistnok skal være svært gode. Dette resulterte for min del i 4 kg overvekt, som kostet meg 75 euro, men det var det verdt!

img_3296

Utsikten fra leiligheten vår.

img_3396

Takterrassen vår «by night».

IMG_3327.JPG

Gatelangs i Seoul.

Vi bodde også rett ved verdens største underjordiske kjøpesenter Coex Mall. Dette senteret var vi innom dagelig da vi som regel tok metroen fra Bongeunsa stasjon som lå i underetasjen av dette senteret. Coex Mall har uendelig mange restauranter, og et flott akvarium.

Akvariumet i Coex Mall.

fullsizerender

Utenfor Coex Mall.

IMG_6824.JPG

Heundea Beach.

IMG_7245.JPG

Banpodaegyo Bridge.

IMG_3127.JPG

Emmeline likte svært godt å drikke brus av de små Soju glassene.

FullSizeRender.jpg

Hanne og Emmeline på kattekafé.

FullSizeRender.jpg

Ida, Ray og Emmeline.

IMG_7483.JPG

Tom og jeg på toppen av Seoul Tower.

Å ta taubanen opp til Seoul Tower er en veldig hyggelig ting å gjøre, og et must hvis du besøker Seoul. Her sitter vi og nyter utsikten med fjellene i bakgrunnen. Denne dagen var det faktisk litt overskyet, men det var godt og varmt i luften 26 grader.

IMG_6671.JPG

Politimenn var det nesten overalt i Seoul.

FullSizeRender.jpg

Emmeline på Heundea Beach.

IMG_7481.JPG

Vi morer oss på Lotte World.

FullSizeRender.jpg

Ida og Ray på Jeju Island.

IMG_6968.jpg

IMG_6955.jpg

IMG_6960.jpg

Bongeunsa Tempel lå bare 5 minutters gange fra leiligheten vår. I følge vår koreanske vert, bodde Seouls rikeste munker her.

Jogyesa Temple (조계사)IMG_7152.JPG

IMG_7250.JPG

Gyeongbokgung palasset i Seoul.

IMG_7471.JPG

IMG_7173.jpg

Her kommer noen bilder fra de forskjellige markedene vi besøkte, og litt av streetfooden man fikk kjøpt rundt omkring i Seoul.

IMG_7255.jpg

IMG_7256.jpg

IMG_7257.jpg

IMG_7258.jpg

FullSizeRender.jpg

FullSizeRender.jpg

FullSizeRender.jpg

IMG_3020.JPG

IMG_4836.jpg

IMG_4899.jpg

IMG_4970.jpg

IMG_5046.jpg

IMG_5056.jpg

IMG_4129.jpg

IMG_4206.jpg

IMG_4632.jpg

IMG_4789.jpg

IMG_4660.jpg

IMG_6707.jpg

IMG_6713.jpg

IMG_6720.jpg

IMG_6715.jpg

IMG_6721.jpg

IMG_6704.jpg

IMG_6703.jpg

IMG_6702.jpg

IMG_6701.jpg

IMG_6690.jpg

IMG_6846.jpg

Som dere ser av alle bildene spise vi utrolig mye forskjellig mat da vi var i Korea. Det var veldig varmt, og vi hadde mange pauser. Vi drakk masse iste, og mangodrikker. Emmeline koste seg med kaker og is.

IMG_6841.jpg

Denne shaken var laget av mangoer fra øya Jeju.

IMG_6868.jpg

IMG_7389.JPG

IMG_7010.jpg

IMG_7397.JPG

IMG_7298.JPG

IMG_7217.JPG

IMG_6880.jpg

IMG_6861.jpg

IMG_6642.jpg

IMG_6506.jpg

Som jeg har skrevet om før fikk Emmeline utrolig mye oppmerksomhet fordi hun har så lyst hår, spesielt da vi kjørte metroen. Det resulterte i at hun kjørte sitt eget lille show der hun hang i håndtakene fra taket, og turnet og klatret rundt. Dette var til stor fornøyelse til de som satt rundt henne. De klappet og lo.

IMG_6674.jpg

IMG_6583.jpg

IMG_7465.JPG

Av og til ble det litt mye, og da var det godt å sitte hos tante Ida.

Jeg har hatt nesten tre utrolig fine uker i Seoul. Tiden gikk som vanlig alt for fort. Det var fint å ha sin egen leilighet med alt man kunne ønske av bekvemmeligheter. Å ha tilgang til vaskemaskin er veldig fint, slik at man slipper å pakke med for mye klær. Vi hadde kort vei til metroen, kjøpesenteret, og det var masse restauranter i nærheten. Vi kjøpte også T-card som gjorde det ekstra lettvint å komme seg rundt med metroen. Hver tur kostet ikke mer enn 8 kroner. De fleste av koreanerene er ikke så flinke til å snakke engelsk. Det lønner seg derfor å ha et bilde av dit du skal, eventuelt ha en translater app på telefonen din. Det er gratis wifi stort sett i hele Seoul. Det lønner seg også å planlegge godt før du reiser rundt i Seoul på egenhånd. Ha med deg kart, og husk hvilken stasjon du reiste fra, det gjør det lettere hvis du roter deg bort. Vi opplevde at folk var svært hjelpsomme selvom de ikke skjønte så mye av det vi sa. Vi opplevde at de fulgte oss helt frem dit vi skulle, og passet godt på oss. Det var veldig avslappende at vi kunne legge mobiler, kameraer og lommebok på bordet uten å bekymre oss for at det skulle bli stjålet. Det er også veldig rent og pent i hele Seoul. Det er svært viktig å vise respekt og være høflig. Når du betaler skal du gi og ta i mot med begge hender.

Vi hadde også svært god erfaring med å reise med Finnair. De yter veldig god service, og vi reiser gjerne med det flyselskapet neste gang vi drar til Korea. Det blir forhåpentligvis ikke alt for lenge til. Jeg blir bare mer og mer glad i mitt opprinnelseland.

IMG_7421.JPG

IMG_7422.JPG

IMG_7415.JPG

Om leneyoung

Livsnyter, glad i trening og god mat. Liker å reise og møte nye mennesker.
Dette innlegget ble publisert i Reise til Korea. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s